Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler (4 kişilik):
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 4 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet dolmalık biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik
Hazırlık Aşamaları:
1. Patates Püresi Yapımı:
- Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
- Küp küp doğrayıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika).
- Haşlanmış patatesleri süzüp bir kaseye alın.
- Üzerine süt ve tereyağı ekleyerek pürüzsüz olana kadar ezin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırıp kenarda bekletin.
2. Tavuk Sote Hazırlığı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Soğanı yemeklik, sarımsağı ince, havucu jülyen, biberi ince şeritler halinde doğrayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtın.
- Önce soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Tavukları ilave edip rengi dönünceye kadar pişirin.
- Havuç ve biberi ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Baharatları ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Tavuklar ve sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.
3. Servis:
- Servis tabağına önce patates püresini yayın.
- Üzerine hazırladığınız tavuk soteyi gezdirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Patates püresinin kıvamını ayarlamak için süt miktarını ayarlayabilirsiniz.
- Tavukları marine etmek için 30 dakika zeytinyağı ve baharatlarda bekletebilirsiniz.
- Sebzeleri çıtır kalacak şekilde pişirmeyi tercih ediyorsanız pişirme süresini kısaltabilirsiniz.
|