Patates rendesi böreği nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Çıtır yufka katmanları arasında lezzetli patates rendesi dolgusuyla hazırlanan bu börek, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek. Patatesin suyunu sıkma tekniği ve özel baharat karışımıyla fark yaratan tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir lezzet.

23 Kasım 2025

Patates Rendesi Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket yufka
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup rendeleyin ve suyunu sıkın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Tavada sıvı yağı ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Rendelenmiş patatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın
  • Ocaktan aldıktan sonra kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın
  • Yufkaları tezgaha serin, aralarına hafifçe sıvı yağ sürün
  • İç harcı yufkaların üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yerleştirin
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin

Not:


  • Patateslerin suyunu iyice sıkmak böreğin daha lezzetli olmasını sağlar
  • İsteğe göre iç harcına kıyma da ekleyebilirsiniz
  • Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;