Patates Topu Yoğurtlu Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Ezilmiş patateslere yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, un, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak toplar şeklinde şekillendirin.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve patates toplarını altın rengi alana kadar kızartın.
- Yoğurdu bir kaseye alın, içine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın.
- Kızaran patates toplarını servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine nane veya pul biber serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Patatesleri iyice ezdiğinizden emin olun, topak kalmamasına dikkat edin.
- Kızartma yağının yeterince sıcak olması, topların dağılmaması için önemlidir.
- Yoğurdunuzu süzme yoğurt kullanırsanız daha kıvamlı olacaktır.
|