Patates ve havuçla yapılan terbiyeli köfte nasıl hazırlanır?

Sebzelerin lezzetiyle zenginleşen köfteler, terbiye sosuyla buluşarak nefis bir ana yemek haline geliyor. Rendelenmiş patates ve havuçla hazırlanan köfteler, önce kızartılıp sonra özel sosla fırınlanıyor. Pilav ve yoğurt eşliğinde sunulan bu tarif, günlük sofralarınıza şık bir dokunuş katıyor.

23 Kasım 2025

Patates ve Havuçlu Terbiyeli Köfte Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gr kıyma (tercihen karışık)
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Kızartmak için sıvı yağ

Terbiye Sosu İçin:


  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Hazırlanışı:


  • Patates ve havucu soyup rendeleyin, suyunu sıkın
  • Soğanı rendeleyip suyunu sıkın
  • Tüm köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun
  • Ceviz büyüklüğünde köfteler şekillendirin
  • Köfteleri kızartın veya fırında pişirin

Terbiye Sosu:

  • Tüm sos malzemelerini karıştırın
  • Köfteleri tepsiye dizin
  • Üzerine sosu gezdirin
  • 180°C fırında 15-20 dakika pişirin

Servis Önerisi:

  • Pilav ve yoğurt ile servis yapın

Püf Noktaları:

  • Sebzelerin suyunu iyice sıkın
  • Köfteleri çok büyük yapmayın
  • Terbiye sosunu köftelerin üzerine eşit dağıtın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;