Patatesleri Süslemek İçin Domates Sosu Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 400 gram domates püresi veya rendelenmiş taze domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı, daha yoğun bir tat için)
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)
- 1 çay kaşığı şeker (domatesin asiditesini dengelemek için)
- Yarım su bardağı su (gerekirse)
Yapılışı:
- Orta boy bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika soteleyin.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha karıştırarak pişirin, sarımsakların yanmamasına dikkat edin.
- Domates püresini veya rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyin, karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak domates salçasını, kuru fesleğen, kekik, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.
- Sosu kaynamaya bırakın, ardından ocağın altını kısıp kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirin. Sos kıvam alana kadar ara sıra karıştırın; gerektiğinde su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Sosunuz hazır olduğunda, patateslerin üzerine gezdirerek süsleme yapabilirsiniz. İsterseniz taze fesleğen yaprakları ile servis edebilirsiniz.
İpucu:
- Sosu daha pürüzsüz bir kıvamda seviyorsanız, pişirme sonrasında blender'dan geçirebilirsiniz.
- Patateslerinizi fırında pişiriyorsanız, sosu pişirme işleminin son 10 dakikasında üzerine ekleyip fırında hafifçe kızartabilirsiniz.
|