Patatesli börek nasıl kolayca yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için ideal bir seçenek: çıtır yufkaların içinde patatesli harç, kolay hazırlanışı ve enfes sunumuyla sofralarınızı şenlendirecek.

23 Kasım 2025

Kolay Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yufka (hazır veya ev yapımı)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (üzeri için)

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın

Yapılışı:


  • Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın
  • Yufkaları tezgaha serin ve dörde bölün
  • Her yufka parçasının üzerine patatesli harçtan yayın
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin
  • Üzerlerine sıvı yağ sürün
  • 180°C fırında 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Patates harcı soğuk olursa daha kolay sarılır
  • Yufkalar kurumaması için üzerini nemli bezle örtebilirsiniz
  • Altın rengi alana kadar pişirin
  • İsteğe bağlı olarak üzerine çörek otu serpebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya ayran ile sunabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;