Patatesli çiğköfte nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Geleneksel lezzetleri farklı malzemelerle buluşturan bir tarif: patatesli çiğköfte. Hem vejetaryen beslenenler hem de farklı tatlar arayanlar için ideal olan bu pratik tarif, haşlanmış patatesin yumuşak dokusuyla bulgurun mükemmel uyumunu sunuyor.
Patatesli Çiğköfte TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın. 2. Bu sırada, haşlanmış patatesleri bir kasede iyice ezin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. 3. Şişen bulguru suyunu süzün ve patateslerin üzerine ekleyin. 4. Rendelenmiş soğan, domates salçası, biber salçası, kimyon, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. 5. Malzemeler birbirine yedikten sonra, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun. 6. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve çiğköfte harcının kıvamını kontrol edin. Gerekirse biraz daha limon suyu veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. 7. Hazırladığınız çiğköfte harcını, ıslattığınız avuç içlerinizle sıkarak şekillendirin ve marul yapraklarıyla servis yapın. Not: İsteğe bağlı olarak içine çiğ köftelik baharat karışımı da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)