Patatesli çıtır gül böreği nasıl yapılır, tarif nedir?

Misafirlerinizi şaşırtacak, çay saatlerinizi zenginleştirecek nefis bir lezzet: Patatesli çıtır gül böreği. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, hem göze hem damağa hitap eden enfes bir atıştırmalık sunuyor.

24 Kasım 2025

Patatesli Çıtır Gül Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 3 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Susam veya çörek otu (süslemek için)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, hafif pembeleşince patates püresine ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Yufkaları tezgaha serip, her birini 4 eşit parçaya bölün.
  • Her parçanın geniş kısmına patatesli harçtan bir kaşık koyup, yufkayı rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu ortadan ikiye katlayıp, gül şeklinde kıvırarak tepsiye dizin.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve susam veya çörek otu serpin.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Püf Noktaları:


  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya koyarsanız, yufka ıslanmaz ve daha çıtır olur.
  • Fırından çıkar çıkmaz servis yapın, sıcakken daha lezzetli olacaktır.

Servis Önerisi:

  • Yoğurt veya ayran ile birlikte sıcak servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;