Patatesli çorba nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli ve doyurucu bir patatesli çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden. Bu tarifte patatesin yumuşak dokusu, havuç ve soğanın aromasıyla birleşerek sıcacık bir lezzet şöleni sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu çorba, hem besleyici hem de ekonomik bir seçenek.
Patatesli Çorba Tarifi: Malzemeler ve Yapılışı
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 1 kase yoğurt (servis için)
- 1 demet maydanoz (servis için)
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, havucu rendeleyin veya küp küp kesin.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar hep birlikte kavurmaya devam edin.
- Üzerine suyu veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynayınca ocağın ateşini kısıp, patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilir veya taneli şekilde servis edebilirsiniz.
- Servis yaparken üzerine bir kaşık yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
İpuçları:
- Daha kıvamlı bir çorba için 1 yemek kaşığı unu yağda kavurup çorbaya ekleyebilirsiniz.
- Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- İsteğe bağlı olarak içine 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
|