Patatesli dolap böreği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir patatesli dolap böreği hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeler ve adım adım yapılış detayları burada. Pratik hazırlanışı ve enfes sonucuyla sofralarınızı şenlendirecek bu tarif, hem görünümü hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek.

23 Kasım 2025

Patatesli Dolap Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 su bardağı su (yoğurmak için)

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip, iyice karıştırın.
  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini dörde bölün.
  • Her parçanın üzerine patatesli harçtan yayıp, rulo şeklinde sarın.
  • Ruloları "U" şeklinde bükerek tepsiye dizin.
  • Üzerine sıvı yağ ve su karışımını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar pişirin.

Not:


  • İsteğe bağlı olarak iç harcına kaşar peyniri veya kıyma ekleyebilirsiniz.
  • Fırından çıkar çıkmaz sıcak servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;