Patatesli Dolap Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 su bardağı su (yoğurmak için)
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip, iyice karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serin ve her birini dörde bölün.
- Her parçanın üzerine patatesli harçtan yayıp, rulo şeklinde sarın.
- Ruloları "U" şeklinde bükerek tepsiye dizin.
- Üzerine sıvı yağ ve su karışımını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar pişirin.
Not:
- İsteğe bağlı olarak iç harcına kaşar peyniri veya kıyma ekleyebilirsiniz.
- Fırından çıkar çıkmaz sıcak servis yapın.
|