Patatesli fırın böreği nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve pratik bir fırın böreği tarifi arayanlar için harika bir seçenek: Patatesli fırın böreği. Yufkanın çıtırlığı ve patatesli iç harç mükemmel bir uyum sağlıyor. Hem günlük öğünlerde hem de özel davetlerde rahatlıkla sunabileceğiniz bu tarif, ev mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden.

23 Kasım 2025

Patatesli Fırın Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yufka (hazır veya ev yapımı)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun ve patates püresine ekleyin.
  • Baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip, iyice karıştırın.
  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini süt ve sıvı yağ karışımıyla hafifçe ıslatın.
  • İlk yufkayı yağlanmış fırın tepsisine serin, üzerine patatesli harçtan yayın.
  • İkinci yufkayı serip, tekrar harç ekleyin ve bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayın.
  • En üste kalan yufkayı serip, kalan süt-yağ karışımını sürün ve dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp, ılık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;