Patatesli incik haşlama nasıl yapılır, tarif nedir?
Kuzu incik ve patatesin buluştuğu bu geleneksel lezzet, Anadolu mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Yumuşacık etler ve sebzelerin birbirine karışan aromalarıyla sofranızı şenlendirecek bu tarif, hem besleyici hem de oldukça doyurucu bir öğün sunuyor.
Patatesli İncik Haşlama TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İncikleri yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Kaynamaya başlayınca oluşan köpükleri bir kevgir ile alın. 2. Soğanları dörde bölün, havucu iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları ezmeden soyun. Patatesleri iri dilimleyin. 3. Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın. Salçaları ekleyip 1-2 dakika kavurun. 4. Haşlanan inciklerin suyunu süzün ve tekrar tencereye alın. Üzerine kavurduğunuz salçayı, doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyin. 5. Üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte incikler ve patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5-2 saat pişirin. 6. Pişme kontrolü için bir kürdan batırarak etin ve patatesin yumuşaklığını kontrol edin. 7. Ocaktan almadan 5 dakika önce ince kıyılmış maydanozu üzerine serpin. 8. Sıcak olarak pilav veya yanına yoğurt ile servis yapın. Püf Noktaları:
|
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)