Patatesli ispanyol omleti nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
İspanyol mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan patatesli omlet, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek. Az malzemeyle hazırlanan bu tarif, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde tercih edilebilecek pratik bir yemek.
Patatesli İspanyol Omleti (Tortilla Española) TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:15 dakikaPişirme Süresi: 30-40 dakika Porsiyon: 4 kişilik Yapılışı: 1. Patatesleri soyup ince ince dilimleyin. Soğanı da yemeklik doğrayın. 2. Geniş bir tavada bolca zeytinyağını ısıtın. Patates ve soğanı ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar, ara sıra karıştırarak pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika sürebilir. Tuzunu ekleyin. 3. Patates ve soğan pişerken, bir kasede yumurtaları çırpın ve biraz tuz ekleyin. 4. Pişen patates ve soğanı bir kevgirle süzerek fazla yağından arındırın, ardından sıcakken yumurtalı karışıma ekleyin. Hafifçe karıştırın. 5. Aynı tavada (fazla yağı dökün) karışımı ekleyin ve orta ateşte 4-5 dakika pişirin. Altı hafifçe kızardığında, bir tabak yardımıyla omleti ters çevirip diğer tarafını da 3-4 dakika pişirin. 6. Omleti servis tabağına alın, ılık veya oda sıcaklığında servis yapın. Afiyet olsun! İpuçları:
|
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)