Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Karnabaharı yıkayıp, çiçeklerine ayırın ve 10 dakika kadar sirkeli suda bekletin
- Patatesleri soyup, iri küp şeklinde doğrayın
- Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip, 1 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
- Doğranmış patatesleri ve süzülmüş karnabaharları tencereye ekleyin
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip, 2-3 dakika karıştırın
- Sıcak suyu ekleyip, kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin
- Yemeği ocaktan almadan önce, sebzelerin iyice yumuşadığından emin olun
- Sıcak olarak servis yapın
Püf Noktaları:
- Karnabaharın çok fazla pişmemesine dikkat edin, dağılabilir
- İsterseniz yemeğin suyunu az tutarak daha kıvamlı bir yemek elde edebilirsiniz
- Servis ederken üzerine bir kaşık yoğurt ve nane ile süsleyebilirsiniz
- Vejetaryenler için harika bir ana yemek alternatifidir
|