Patatesli krep börek nasıl yapılır, tarifi nedir?
Geleneksel börek lezzetini pratik bir şekilde sunan patatesli krep börek, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. Kreplerin yumuşak dokusuyla patates harcının enfes uyumu, bu tarifi özel kılıyor.
Patatesli Krep Börek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet hazır krep (veya ev yapımı ince krep)
- 3 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı ve susam
Yapılışı:
1. Patates Harcının Hazırlanması:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip harcı harmanlayın.
2. Kreplerin İçinin Doldurulması:
- Krepleri tezgaha serin ve ortasına patates harcından eşit miktarda paylaştırın.
- Kreplerin kenarlarını içe doğru katlayıp rulo şeklinde sarın.
- Uç kısımlarını hafifçe bastırarak kapatın.
3. Pişirme:
- Fırını 180°C'de önceden ısıtın.
- Krep börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- 180°C fırında 20-25 dakika veya üzeri altın rengi alana kadar pişirin.
4. Servis:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapın.
Not:
- Krepleri evde yapmak isterseniz; 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 yumurta ve bir tutam tuzu karıştırıp incecik pişirebilirsiniz.
- İç harcına dilerseniz kıyma veya peynir çeşitleri ekleyebilirsiniz.
|