Patatesli lazanya kıymalı tarif nasıl yapılır?

Geleneksel lazanyaya lezzetli bir dokunuş getiren bu tarif, patatesin yumuşak dokusuyla kıymalı harç mükemmel bir uyum yakalıyor. Kat kat beşamel sos ve eriyen peynirlerle hazırlanan bu nefis yemek, hem göze hem damağa hitap eden bir şölen sunuyor.

20 Kasım 2025

Patatesli Kıymalı Lazanya Tarifi


Malzemeler:

  • 12 yaprak lazanya (kaynatılmaya hazır veya önceden pişirilmiş)
  • 300 gr kıyma (kuzu veya dana karışık)
  • 2 orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş veya küp doğranmış)
  • 1 kutu (400 gr) doğranmış domates veya domates sosu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çatalkaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Beşamel Sos İçin:


  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi

Üzeri İçin:


  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella

Hazırlanışı:

  • Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Kıymayı ilave edip suyunu çekene ve renk değiştirene kadar pişirin
  • Havucu ve küp doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Domates salçasını ilave edip 2 dakika kavurun
  • Doğranmış domatesleri, baharatları ve sıcak suyu ekleyip karıştırın
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin

Beşamel Sos Hazırlığı:

  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritin
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli çırparak topaklanmamasını sağlayın
  • Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin
  • Tuz, karabiber ve muskatı ekleyip karıştırın, ocaktan alın

Lazanya Montajı:

  • Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos yayın
  • Lazanya yapraklarını dizin
  • Üzerine kıymalı patates harçtan yayın
  • Beşamel sostan dökün
  • Rendelenmiş peynirlerden serpin
  • Bu işlemi kat kat tekrarlayın
  • En üst kat lazanya yaprağı, beşamel sos ve bol peynirle bitirin

Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında
  • Üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin
  • Sıcak servis yapın

Not: Eğer kuru lazanya yaprağı kullanıyorsanız, kaynar suda 5 dakika bekletip süzdükten sonra kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;