Patatesli lazanya tarifi nasıl yapılır?

Geleneksel lazanyaya lezzetli bir dokunuş getiren bu patatesli versiyon, hem doyurucu hem de farklı bir tat arayanlar için ideal. Patates püresinin yumuşak dokusu ve peynirlerin lezzetiyle uyumu, bu tarifi özel kılıyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Lazanya: Farklı ve Lezzetli Bir Tarif


Malzemeler:

  • 12 adet lazanya yaprağı (kuru veya taze)
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 200 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 çay kaşığı muskat cevizi (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


1. Patateslerin Hazırlanması:


  • Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
  • Küp küp doğradığınız patatesleri tuzlu suda haşlayın.
  • Yumuşayan patatesleri süzün ve bir kasede püre haline getirin.
  • Üzerine karabiber ve kuru nane ekleyerek karıştırın.

2. Sosun Hazırlanması:

  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Kıvam alana kadar pişirin, tuz, karabiber ve muskat cevizini ekleyip karıştırın.

3. Lazanya Yapraklarının Hazırlanması:

  • Eğer kuru lazanya yaprağı kullanıyorsanız, paket üzerindeki talimatlara göre haşlayın.
  • Taze lazanya yaprağı kullanıyorsanız doğrudan kullanabilirsiniz.

4. Kat Kat Yerleştirme:

  • Fırın kabını yağlayın.
  • En alta biraz beyaz sos dökün.
  • Üzerine lazanya yapraklarını dizin.
  • Lazanya yapraklarının üzerine patates püresini yayın.
  • Üzerine biraz beyaz sos ve rendelenmiş peynirlerden serpin.
  • Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
  • En üst kat lazanya yaprağı, beyaz sos ve bolca peynir ile bitirin.

5. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın.
  • 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:

  • Patates püresine isteğe bağlı olarak haşlanmış brokoli veya mantar ekleyebilirsiniz.
  • Vejetaryen bir tarif istiyorsanız peynirleri bitkisel alternatiflerle değiştirebilirsiniz.
  • Dinlendirme süresi lazanyanın daha kolay kesilmesini sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;