Patatesli mantı sosu nasıl hazırlanır? tarifi nedir?
Lezzetli bir patatesli mantı sosu için haşlanmış patateslerin soğan, sarımsak ve baharatlarla buluştuğu nefis bir tarif. Yoğurt ve tereyağlı sosla tamamlanan bu yemek, farklı dokuları bir araya getirerek damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Patatesli Mantı Sosu Tarifi
Malzemeler:
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz, karabiber
- İsteğe bağlı: nane, kuru kekik
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayıp tavada yağ ile pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Haşlanmış patatesleri tavaya ekleyin
- Tuz, karabiber ve baharatları ilave edip karıştırın
- 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın
- Ayrı bir kasede yoğurdu çırpın
- Haşlanmış mantıların üzerine önce yoğurdu, sonra patatesli sosu dökün
- Üzerine kırmızı pul biber ve tereyağı ile hazırladığınız sosu gezdirin
Not:
- Patatesleri daha kremsi bir kıvam için ezebilirsiniz
- Sosun kıvamını ayarlamak için biraz su veya mantı haşlama suyu kullanabilirsiniz
- İsteğe göre üzerine kıyma veya nohut da ekleyebilirsiniz
|