Patatesli milföy üçgen nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için patatesli milföy üçgenler, hem görünümü hem de tadıyla sofraları şenlendiriyor. Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir ikram alternatifi sunuyor.
Patatesli Milföy Üçgen TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün ve ezme kıvamına getirin. 2. Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. 3. Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu ilave edip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek harçı tamamlayın. 4. Milföy hamurlarını tezgaha serip üçgen şeklinde kesin (her kare milföyü ikiye bölerek üçgen elde edebilirsiniz). 5. Her üçgenin geniş kısmına 1 yemek kaşığı patates harcı koyup, üçgen şeklinde katlayarak kapatın. Kenarlarını çatal bastırırarak iyice kapatın. 6. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin. 7. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! Bu pratik ve lezzetli tarif çay saatleri, misafir ikramları veya çocuklarınız için harika bir atıştırmalık olacaktır. |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)