Patatesli pide tarifi nasıl hazırlanır?

Mis gibi kokusuyla herkesi mutfağa toplayacak, ev yapımı patatesli pide tarifi! Hamurunun yumuşacık dokusu, patatesli iç harcın lezzetli uyumu ve çıtır çıtır üzeriyle bu tarif, geleneksel tatları evde yeniden yaratmak isteyenler için harika bir seçenek.

23 Kasım 2025

Patatesli Pide Tarifi: Evde Lezzet Şöleni


Malzemeler (4-6 kişilik):

  • Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 4 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu veya susam

Hazırlanışı:


1. Hamurun Hazırlanması


  • Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip 10 dakika bekletin
  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, tuzu ve sıvı yağı ekleyip yoğurmaya başlayın
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın

2. İç Harç Hazırlığı

  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun
  • İnce ince doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun
  • Haşlanmış patatesleri ezip soğanla birleştirin
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ekleyip karıştırın
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyin

3. Şekil Verme ve Pişirme

  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün
  • Her parçayı oval şekilde açın
  • Hazırladığınız patatesli harçtan ortaya yayın
  • Kenarlarını içe doğru katlayarak kapattıktan sonra ters çevirin
  • Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün
  • Çörek otu veya susam serpiştirin
  • 200°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Hamurun mayalanması için sıcak bir ortam seçin
  • Patatesler çok sıcakken ezmeyin, ılımasını bekleyin
  • Pidenin altının çok sert olmaması için fırın tepsisine yağlı kağıt serin
  • İsteğe bağlı olarak iç harca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanında ayran veya cacık ile sunabilirsiniz
  • Üzerine tereyağı gezdirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;