Patatesli poğaça iç harcı nasıl hazırlanır?
Lezzetli patatesli poğaçaların sırrı, doğru hazırlanmış iç harçta saklı. İster kahvaltıda ister çay saatlerinde tüketin, bu pratik iç harcı hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada.
Patatesli Poğaça İç Harcı Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanı ezilmiş patateslere ekleyin.
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanozu ilave ederek tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
- İç harcınız poğaçalarınızı dolduracak kıvama gelmiştir.
Püf Noktaları:
- Patatesleri fazla ezmemeye dikkat edin, pütürlü kalması daha lezzetli olur.
- İç harcı soğuduktan sonra poğaçalara doldurun.
- Daha yoğun bir lezzet için iç harca bir yemek kaşığı salça ekleyebilirsiniz.
|