Patatesli rulo poğaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: patatesli rulo poğaça. Hamurun yumuşacık dokusu, patatesli harçla buluşarak hem göze hem damağa hitap eden nefis bir lezzet sunuyor. İster çay saatleri ister misafir ikramı için ideal olan bu poğaçalar, püf noktalarıyla her seferinde mükemmel sonuç veriyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Rulo Poğaça Tarifi


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:


  • 3 orta boy haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • İsteğe bağlı maydanoz

Üzeri İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Yapılışı:

  • Ilık süt, su, sıvı yağ, şeker ve mayayı bir kapta karıştırın. 5 dakika bekletin.
  • Una tuz ekleyip, mayalı karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurun üzerini kapatıp, sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • İç harcı için ince doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun.
  • Rendelenmiş haşlanmış patatesleri ekleyip, baharatlarla birlikte 2-3 dakika pişirin.
  • Soğuyan iç harcına ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı dikdörtgen şeklinde açın.
  • İç harcı eşit şekilde yayıp, rulo şeklinde sarın.
  • Ruloları 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu veya susam serpin.
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Püf Noktaları:

  • Maya aktif olması için sıvıların ılık olması önemlidir
  • Hamur çok sert veya çok yumuşak olmamalı
  • Mayalanma süresinde hamurun üzeri nemli bezle kapatılmalı
  • İç harcı soğuk olmalı, sıcak olursa hamur dağılabilir
  • Rulo sararken çok sıkı olmamalı, iç dolgu sıkışmamalı
  • Fırın önceden mutlaka ısıtılmalı
  • Altı üstü eşit pişmesi için fırın ortasında pişirin
  • Sıcakken tüketmeyin, 10 dakika dinlendirin

Servis Önerisi:

  • Çay veya ayran ile birlikte sıcak servis yapın
  • İsteğe bağlı yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;