Patatesli tava böreği nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve pratik bir tava böreği için patatesli harçla hazırlanan bu tarif, çıtır yufka katmanlarıyla buluşuyor. Adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla sofralarınıza nefis bir alternatif sunuyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Tava Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket yufka (6 adet)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (yağlama için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın.
  • Yufkaları tezgaha serin, her birini sıvı yağ ile yağlayın.
  • Yağlanan yufkaları üst üste koyup rulo şeklinde sarın.
  • Ruloyu 4-5 parçaya kesip, her parçayı burgu şeklinde bükerek tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:


  • Patateslerin iyice ezilmesi, böreğin kıvamı için önemlidir.
  • Yufkaları çok ince yağlamak, böreğin çıtır olmasını sağlar.
  • Fırını önceden ısıtmayı unutmayın, böylece börek daha eşit pişer.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;