Patatesli tavuk sac kavurma nasıl yapılır?
Lezzetli bir sac kavurma sevenler için pratik ve doyurucu bir tarif. Tavuk ve patatesin mükemmel uyumu, baharatlarla zenginleşerek sacda pişince ortaya çıkan nefis bir lezzet şöleni.
Patatesli Tavuk Sac Kavurma Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 3 orta boy patates (küp küp doğranmış)
- 1 büyük soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yeşil biber (ince dilimlenmiş)
- 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 domates (küp doğranmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
Yapılışı:
- Sacı orta ateşte ısıtmaya başlayın. Sıvı yağı ekleyin ve ısının.
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Yeşil biberleri ilave edip 2 dakika daha kavurun.
- Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika karıştırın.
- Patatesleri ilave edip 5 dakika daha kavurun.
- Domatesleri ve tüm baharatları ekleyip karıştırın.
- Kapağını kapatıp patatesler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Son olarak maydanozu ekleyip 2 dakika daha pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Sacın iyice ısınmış olmasına dikkat edin.
- Patatesleri eşit boyutta doğrayın ki hepsi aynı anda pişsin.
- İsteğe bağlı olarak farklı sebzeler ekleyebilirsiniz.
- Sac yoksa, döküm tava da kullanabilirsiniz.
|