Patatesli tavuk yemeğini ocakta nasıl yapabilirim?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: patatesli tavuk yemeği. Hem besleyici hem de ekonomik olan bu yemek, günlük öğünlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

23 Kasım 2025

Patatesli Tavuk Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü veya but (kuşbaşı doğranmış)
  • 4 orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı: 1 adet havuç ve 1 adet yeşil biber

Yapılışı:


1. Tavuk ve Sebzeleri Hazırlama:


  • Tavuk etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri soyup iri küpler halinde kesin.
  • Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin veya minik doğrayın.
  • İsteğe bağlı olarak havuç ve biberi de küp küp doğrayabilirsiniz.

2. Tavukları Soteleme:

  • Orta boy bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
  • Doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha kavurun.
  • Tavuk parçalarını tencereye ekleyin ve her yeri renk alana kadar soteleyin (yaklaşık 5-7 dakika).

3. Salça ve Baharatları Ekleyin:

  • Domates ve biber salçasını tavuklara ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu ekleyip karıştırın.

4. Patates ve Suyu Ekleyin:

  • Doğranmış patatesleri (ve varsa diğer sebzeleri) tencereye ekleyin.
  • Üzerine sıcak suyu ilave edin ve karıştırın.

5. Pişirme:

  • Tencerenin kapağını kapatın ve orta-kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Ara sıra kontrol edip karıştırarak patateslerin yumuşamasını sağlayın.
  • Patatesler iyice yumuşayınca ve suyu çekilince ocaktan alın.

6. Servis:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna eşliğinde servis yapın.

İpuçları:

  • Tavuk etini marine etmek için önceden baharatlarla bir süre bekletebilirsiniz.
  • Daha kıvamlı bir sos için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  • Pişirme süresi tencerenin büyüklüğüne göre değişebilir, patateslerin yumuşaklığını kontrol edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;