Patatesli ve peynirli börek nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli bir patates ve peynir uyumunun yufkayla buluştuğu nefis bir börek tarifi. Kolayca hazırlanan bu pratik lezzet, hem günlük öğünlerde hem de özel misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

22 Kasım 2025

Patatesli ve Peynirli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 3 orta boy patates
  • 200 gram beyaz peynir (istenirse lor peyniri de kullanılabilir)
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Üzeri için çörek otu veya susam

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, hafifçe kavurun (isteğe bağlı, çiğ de kullanılabilir).
  • Beyaz peyniri ufalayın ve maydanozu ince kıyın.
  • Patates püresine peynir, soğan, maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Böreğin Yapılışı:


  • Yufkaları tezgaha serin ve hafifçe yağlayın.
  • İç harcı yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları sigara böreği şeklinde veya rulo yaparak sarın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
  • Üzerlerine sıvı yağ sürüp çörek otu veya susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;