Patatesli ve peynirli yufka böreği nasıl yapılır?

Lezzetli bir patatesli ve peynirli yufka böreği hazırlamak için gerekli tüm malzemeler ve adım adım yapılış detayları burada bulunuyor. Pratik ipuçlarıyla hem ev yapımı hem de hazır yufka kullanarak nefis bir börek yapmanın püf noktalarını keşfedin.

23 Kasım 2025

Patatesli ve Peynirli Yufka Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka (hazır veya ev yapımı)
  • 3 orta boy patates
  • 200 gram beyaz peynir (istenirse lor peyniri de kullanılabilir)
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı süt (üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (böreği yağlamak için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Patateslerin Hazırlanması:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve haşlayın. Haşlanmış patatesleri bir kasede ezin.

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
  • Kavrulmuş soğanı, ezilmiş patateslerin üzerine ekleyin.
  • Beyaz peyniri ufalayarak ekleyin.
  • İnce kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın.

3. Yufkaların Dizilmesi:

  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
  • İlk yufkayı yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, kenarlarından sarkacak şekilde bırakın.
  • İkinci yufkayı da aynı şekilde yağlayıp üzerine yerleştirin.

4. İç Harç Eklenmesi:

  • Hazırladığınız patatesli ve peynirli iç harcı, yufkaların üzerine eşit şekilde yayın.
  • Üçüncü yufkayı yağlayıp iç harcın üzerine kapatın.

5. Böreğin Kapatılması:

  • Dördüncü yufkayı yağlayıp en üste yerleştirin.
  • Kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayarak böreği kapayın.
  • Üzerine çırpılmış yumurta ve süt karışımını sürün.

6. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, böreği altın rengi alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

7. Servis:

  • Fırından çıkan böreği 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek sıcak veya ılık servis yapın.

İpuçları:

  • İç harcına isteğe bağlı olarak çökelek veya kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Yufkaların kurumaması için üzerlerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • Daha çıtır bir börek için fırın tepsisine yağlı kağıt serilebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;