Patatesli, Yumurtasız Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patates (haşlanmış ve ezilmiş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
- İç harcı için: 2 adet haşlanmış patates (ezilmiş), tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz
- Üzeri için: çörek otu veya susam
Yapılışı:
- Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri derin bir kaseye alın.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filmle sararak 15-20 dakika dinlendirin.
- Bu sırada iç harcı hazırlayın: Haşlanmış patatesleri ezin, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
- Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Bezeleri avuç içinizde açın, ortasına patatesli harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak yuvarlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerlerine çörek otu veya susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin, üzeri kızarınca fırından alın.
Püf Noktaları:
- Hamurunuz çok sert olursa biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz.
- İç harcına isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
- Poğaçaları sıcakken tüketmek daha lezzetli olacaktır.
|