Rendelenmiş patatesli tepsi böreği nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tepsi böreği için rendelenmiş patatesin enfes dokusunu yufkayla buluşturan nefis bir tarif. İçindeki peynir ve baharatlarla zenginleşen bu börek, hem günlük sofraların hem de özel davetlerin vazgeçilmezi olacak.

24 Kasım 2025

Rendelenmiş Patatesli Tepsi Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka (hazır)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • İsteğe bağlı maydanoz

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Soğanı incecik doğrayıp patatesle karıştırın.
  • Beyaz peyniri ufalayıp, tuz ve baharatlarla birlikte iç harcına ekleyin.
  • Maydanozu ince kıyıp harçla harmanlayın.
  • Tepsiyi yağlayın, bir yufkayı serip üzerine sıvı yağ sürün.
  • İkinci yufkayı serip, hazırladığınız iç harcı yayın.
  • Kalan yufkaları araya yağ sürerek üst üste yerleştirin.
  • En üste yumurta sarısı sürüp, dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:


  • Patatesin suyunu iyice sıkmak, böreğin sulu olmasını engeller.
  • Yufkaların kenarlarını içe kıvırarak kapalı kalmasını sağlayın.
  • Fırından çıkar çıkmaz dilimlerseniz daha kolay servis yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;