Rokalı Patates Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 demet taze roka
- 1 adet kırmızı soğan
- 10-12 adet siyah zeytin (çekirdeksiz)
- 100 gram beyaz peynir (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Büyük bir tencerede haşlanacak şekilde su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika haşlayın.
- Haşlanan patatesleri süzün ve biraz soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyin veya küp küp doğrayın.
- Rokaları güzelce yıkayıp süzün. Büyük yaprakları varsa biraz doğrayabilirsiniz.
- Kırmızı soğanı ince ince yemeklik doğrayın.
- Siyah zeytinleri halka şeklinde dilimleyin.
- Beyaz peyniri küp küp doğrayın (veya ufalayın).
- Geniş bir salata kasesine patates, roka, kırmızı soğan, zeytin ve beyaz peyniri ekleyin.
- Ayrı bir kasede zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber ve kuru naneyi karıştırarak sosunu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin ve tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
- Rokalı patates salatanız servise hazır! Afiyet olsun.
İpuçları:
- Patatesleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin, dağılabilir.
- Rokayı en son ekleyerek tazeliğini koruyabilirsiniz.
- Daha lezzetli olması için salatayı buzdolabında 15-20 dakika bekletebilirsiniz.
|