Salçalı patates çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Kış akşamlarını ısıtacak, lezzet dolu bir salçalı patates çorbası tarifi. Basit malzemelerle hazırlanan bu doyurucu çorba, soğuk günlerde içinizi ısıtacak bir lezzet şöleni sunuyor.
Salçalı Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 4 su bardağı et veya tavuk suyu (su da kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak su (un için)
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Bu işlem salçanın acılığının gitmesini sağlayacaktır.
- Doğranmış patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun.
- Et veya tavuk suyunu (veya normal suyu) ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.
- Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Bir kasede unu 1 su bardağı sıcak su ile iyice çırparak topak kalmamasını sağlayın.
- Bu unlu karışımı yavaş yavaş çorbaya ekleyerek sürekli karıştırın.
- Çorbayı 5-10 dakika daha kaynatarak kıvam almasını sağlayın.
- İsteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Çorba kıvamına geldiğinde ocaktan alıp sıcak servis yapın.
İpuçları:
- Daha kremalı bir kıvam için pişen çorbayı blender'dan geçirebilirsiniz
- Servis esnasında üzerine nane veya kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz
- İsterseniz içine havuç da ekleyebilirsiniz
- Et suyu kullanmak çorbaya daha lezzetli bir tat katacaktır
|