Salçalı soğanlı patatesli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir pilav arayanlar için pratik bir tarif: salçalı soğanlı patatesli bulgur pilavı. Hem ana yemek hem de yan lezzet olarak sofraları zenginleştiren bu tarif, malzemelerin uyumuyla damaklarda iz bırakıyor.

24 Kasım 2025

Salçalı Soğanlı Patatesli Bulgur Pilavı Tarifi


Bu lezzetli, doyurucu ve pratik bir yemek olan salçalı soğanlı patatesli bulgur pilavı, hem ana öğün hem de garnitür olarak tüketilebilir. İşte adım adım tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (aroma için)

Yapılışı:


  • Soğanı yemeklik doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayarak hazırlayın, isteğe bağlı olarak suda bekletip nişastasını alabilirsiniz.
  • Geniş bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun, kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin, patateslerin hafifçe yumuşamasını sağlayın.
  • Bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgurun yağ ile iyice karışmasını sağlayın.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu veya et suyunu yavaşça ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp pilavı 15-20 dakika kadar pişirin. Suyunu çekene ve bulgur yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ocağı kapatın, kuru naneyi serpiştirip pilavı 10 dakika dinlendirin.
  • Son olarak pilavı bir çatalla karıştırıp servis yapın. Afiyet olsun!

İpuçları:


  • Pilavı daha lezzetli yapmak için tavuk suyu veya sebze suyu kullanabilirsiniz.
  • Patatesleri daha çıtır yapmak isterseniz, önceden fırında veya yağda hafifçe kızartabilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak sarımsak, kekik veya kimyon gibi baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;