Sirkeli Unla Hazırlanan Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp, soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, patates püresine ekleyin.
- Baharatları ilave edip karıştırarak iç harcını hazırlayın.
- Bir kasede un, su, sirke ve tuzu karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgahta açın ve ince bir yufka elde edin.
- Yufkayı dilimlere kesin veya istediğiniz şekilde böreklerinizi hazırlayın.
- Her bir böreğin içine patatesli harçtan koyup, kenarlarını kapatın.
- Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
- Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Sirke, hamurun daha gevrek olmasını sağlar.
- Hamuru çok ince açmak böreklerin daha çıtır olmasına yardımcı olur.
- İç harcı soğuduktan sonra kullanmak daha iyi sonuç verir.
|