Sirkeli unla hazırlanan patatesli börek nasıl yapılır?

Sirkeli un hamuruyla hazırlanan bu patatesli börek, geleneksel lezzetlere farklı bir dokunuş getiriyor. Çıtır çıtır dokusu ve nefis patates içiyle hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık sunuyor.

24 Kasım 2025

Sirkeli Unla Hazırlanan Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, patates püresine ekleyin.
  • Baharatları ilave edip karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  • Bir kasede un, su, sirke ve tuzu karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgahta açın ve ince bir yufka elde edin.
  • Yufkayı dilimlere kesin veya istediğiniz şekilde böreklerinizi hazırlayın.
  • Her bir böreğin içine patatesli harçtan koyup, kenarlarını kapatın.
  • Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürerek servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Sirke, hamurun daha gevrek olmasını sağlar.
  • Hamuru çok ince açmak böreklerin daha çıtır olmasına yardımcı olur.
  • İç harcı soğuduktan sonra kullanmak daha iyi sonuç verir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;