Soslu köfte ve patates nasıl hazırlanır, tarif nedir?

Lezzetli bir akşam yemeği için pratik ve doyurucu bir tarif: Köftelerin yumuşacık dokusu, patateslerin çıtırlığı ve özel sosun harmanlanmasıyla ortaya çıkan nefis bir fırın yemeği. Aile sofralarını şenlendirecek bu yemek, hem görünümü hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak.

24 Kasım 2025

Soslu Köfte ve Patates Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):

  • Köfte için
  • 500 gram kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Sos için
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Patates için
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:


1. Köfte Hazırlama:


  • Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu bir kasede iyice yoğurun.
  • Köfte harcınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde şekillendirin.
  • Hazırladığınız köfteleri bir tepsiye dizin ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.

2. Patates Hazırlama:

  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
  • Patatesleri iri küp şeklinde doğrayın.
  • Bir kasede patatesleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın.

3. Sos Hazırlama:

  • Bir kasede domates salçası, biber salçası, sıcak su, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi çırparak karıştırın.

4. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın.
  • Geniş bir fırın kabına önce patatesleri yayın.
  • Patateslerin üzerine köfteleri dizin.
  • Hazırladığınız sosu köfte ve patateslerin üzerine gezdirerek dökün.
  • Fırında 35-40 dakika pişirin, ara sıra kontrol ederek patateslerin yumuşadığından emin olun.
  • Köftelerin üzeri kızarınca ve patatesler pişince fırından alın.

5. Servis:

  • Sıcak olarak pilav veya yoğurt eşliğinde servis yapın.

Not:

  • Köfteleri önceden kızartıp sonra fırına koyarsanız daha lezzetli olur.
  • İsteğe bağlı olarak sosun içine birkaç dilim limon ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;