Soslu Patates Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 paket yufka (6 adet)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip karıştırın.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip harçı tamamen karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serip her birinin üzerine sıvı yağ sürün.
- Yufkaları üst üste dizdikten sonra rulo şeklinde sarın.
- Rulo yufkayı 4-5 cm genişliğinde kesip, kesilen parçaları elinizle açarak börek şekli verin.
- Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Sos için; süt, su, sıvı yağ ve yumurtayı bir kasede çırpın.
- Hazırladığınız sosu böreklerin üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not: İsteğe bağlı olarak iç harca maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Ayrıca böreklerin üzerine çörek otu serperek de farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|