Sulu tavuklu patates nasıl yapılır, tarifi nedir?
Lezzetli ve doyurucu bir sulu yemek arayanlar için pratik bir tarif: Tavuk ve patatesin uyumunu yansıtan bu yemek, günlük öğünlerinize hem besleyici hem de ferahlatıcı bir alternatif sunuyor.
Sulu Tavuklu Patates Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 4 orta boy patates (küp küp doğranmış)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 adet domates (rendelenmiş veya küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 su bardağı sıcak su
- Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye sıvı yağı alın ve ısıtın.
- Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- İnce kıyılmış sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Rendelenmiş veya küp doğranmış domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Küp küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyin ve 2 dakika karıştırın.
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip 2 dakika daha pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Tavukları önceden marine ederseniz daha lezzetli olur.
- Patateslerin çok dağılmaması için çok fazla karıştırmayın.
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını kontrol edebilirsiniz.
- İsterseniz içine havuç veya bezelye de ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Pilav veya makarna ile birlikte servis edebilirsiniz.
- Yanında yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz.
|