Sütlü patates fırında nasıl yapılır?

Kremalı dokusu ve çıtır üzeriyle sütlü fırın patates, hem pratik hem de lezzetli bir yan yemek alternatifi sunuyor. Patates dilimlerinin sütlü sosla buluştuğu bu nefis tarif, özellikle aile sofralarında ve özel günlerde tercih ediliyor.

24 Kasım 2025

Sütlü Fırın Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Hazırlık Aşaması:


  • Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde doğrayın
  • Doğranmış patatesleri soğuk suda 10 dakika bekletin
  • Suyunu süzün ve kağıt havlu ile kurulayın

Yapılışı:


  • Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
  • Tereyağını küçük bir tavada eritin
  • Eriyen tereyağına süt, tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyin
  • Karışımı bir taşım kaynatın
  • Yağlanmış fırın kabına patates dilimlerini dizin
  • Hazırladığınız sütlü sosu patateslerin üzerine dökün
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
  • Fırında 45-50 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar pişmeye devam edin

Püf Noktaları:

  • Patates dilimlerinin eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin
  • Fırın kabı olarak porsiyonluk kaplar da kullanabilirsiniz
  • Pişme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir
  • İsteğe göre üzerine maydanoz serpebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz
  • Et yemeklerinin yanına çok yakışır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;