Sütlü patatesli börek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arıyorsanız, sütlü patatesli börek tam size göre. İçindeki patatesli harç ve sütün lezzet uyumu, çıtır yufkalarla birleşerek herkesin beğenisini kazanacak bir sonuç veriyor.
Sütlü Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
- 12 yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
- Kavrulan soğanı, patates püresine ekleyin.
- Üzerine süt, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanozu da ekleyip harçı tamamen karıştırın.
- Yufkaları tezgaha serip her birinin üzerine sıvı yağ sürün.
- İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
- Dilimlenmiş yufkaları yağlanmış tepsiye spiral şeklinde yerleştirin.
- Üzerine kalan sıvı yağı gezdirip önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
- Patates püresinin çok sulu olmamasına dikkat edin, aksi halde yufkalar ıslanabilir.
- Yufkaları çok ince sıvı yağ ile yağlamak, böreğin daha çıtır olmasını sağlar.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine temiz bir bez örterseniz, börekler yumuşak kalır.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.
|