Tavada baget patates nasıl hazırlanır ve pişirilir?

Lezzetli ve çıtır tavada baget patates yapmanın inceliklerini keşfedin. Doğru malzeme seçiminden pişirme tekniğine kadar tüm sırlar, mükemmel sonuç almanız için adım adım anlatılıyor.

24 Kasım 2025

Tavada Baget Patates Hazırlama ve Pişirme Rehberi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates (tercihen nişastalı çeşitler)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
  • Patatesleri önce uzunlamasına dilimleyin, sonra her dilimi baget şeklinde kesin.
  • Kesilen patatesleri 10 dakika soğuk suda bekletin ve ardından kurulayın.

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Kurutulmuş patatesleri tavaya tek kat halinde yerleştirin.
  • Her iki tarafını da altın rengi alana kadar 15-20 dakika arası pişirin.
  • Ara sıra çevirerek eşit pişmesini sağlayın.
  • Pişme işlemi son 5 dakikaya geldiğinde tuz ve baharatları ekleyin.

Püf Noktaları:

  • Patatesleri soğuk suda bekletmek fazla nişastasını atar ve daha çıtır olmasını sağlar.
  • Tavanın çok kalabalık olmamasına dikkat edin, aksi halde buharda pişer.
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş parmesan veya maydanoz ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;