Tavada patatesli tavuk nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği arayanlar için nefis bir tavada patatesli tavuk tarifi. Tüm malzemelerin bir arada piştiği bu doyurucu yemek, hem besleyici hem de hazırlaması oldukça kolay.
Tavada Patatesli Tavuk TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:15 dakikaPişirme Süresi: 25-30 dakika Yapılışı: 1. Adım:Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın, patatesleri de küp küp doğrayarak hazırlayın.2. Adım: Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Adım: Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar 1 dakika daha kavurun. 4. Adım: Tavukları tavaya ekleyip suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte pişirin. 5. Adım: Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun, ardından baharatları ve tuzu ilave edin. 6. Adım: Doğranmış patatesleri tavaya ekleyip 2-3 dakika karıştırarak kavurun. 7. Adım: Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. 8. Adım: Suyunu çekip patatesler ve tavuklar iyice pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi: Yanına yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)