Tavada rendelenmiş patates böreği nasıl yapılır?

Pratik ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için tavada hazırlanan rendelenmiş patates böreği, hem ekonomik hem de doyurucu bir seçenek. Patatesin en güzel hallerinden biri olan bu tarif, az malzemeyle kısa sürede sofraları şenlendiriyor.

24 Kasım 2025

Tavada Rendelenmiş Patates Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup rendeleyin ve suyunu iyice sıkın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Maydanozu ince kıyın

Yapılışı:


  • Rendelenmiş patates, soğan, maydanoz, un, yumurta ve baharatları bir kasede karıştırın
  • Tavaya bolca sıvı yağ koyup ısıtın
  • Karışımdan bir kaşık alıp yağlı tavaya yayın
  • Her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın
  • Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün

Püf Noktaları:

  • Patateslerin suyunu iyice sıkmazsanız börek dağılabilir
  • Tavanın yeterince ısınmış olmasına dikkat edin
  • İsteğe göre içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;