Terbiyeli patates ve havuç çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için hem pratik hem de doyurucu bir tarif. Patates ve havucun nefis uyumunu, yoğurtlu terbiyenin kremamsı dokusuyla buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Terbiyeli Patates ve Havuç Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 3 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Terbiye İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Patates ve havuçları iyice yıkayıp kabuklarını soyun
- Küp küp doğradığınız sebzeleri bir tencereye alın
- Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyin
- Zeytinyağını ilave edip sebzeleri 5 dakika kavurun
- Sıcak su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika pişirin
Terbiye Hazırlığı:
- Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kasede çırpın
- Limon suyunu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın
- Çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp terbiyeye yavaşça ekleyin
- Bu şekilde terbiyeyi ılıştırın
Son Aşama:
- Ilık terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin
- Sürekli karıştırarak 5-10 dakika daha pişirin
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
- Kıvam alınca ocaktan alın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Üzerine nane veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz
- Yanında taze ekmekle servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken kesilmemesi için çok yavaş ekleyin
- Sebzeleri aynı boyutta doğramak pişme süresini eşitler
- Çorbanın kıvamını beğeninize göre su miktarını ayarlayarak değiştirebilirsiniz
|