Yoğurtlu Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yufka (baklavalık veya böreklik)
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
1. Patatesli Harç Hazırlığı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun.
- Kavrulmuş soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
- İnce kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın.
2. Yoğurtlu Sos Hazırlığı:
- Bir kasede yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve sütü çırpın.
- Hazırladığınız bu sosun yarısını ayırın (üzeri için kullanacaksınız).
3. Yufkaları Yerleştirme:
- Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- İlk yufkayı tepsiye serip, yoğurtlu sosun diğer yarısından üzerine sürün.
- İkinci yufkayı serip, patatesli harcı yufkanın her yerine eşit şekilde yayın.
- Üçüncü yufkayı kapatıp, ayırdığınız yoğurtlu sosla üzerini iyice kaplayın.
4. Pişirme:
- Böreği dilimleyip, önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alıp dinlendirin.
5. Servis:
- Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|