Yoğurtlu sarımsaklı patates püresi nasıl yapılır?

Hafif ve ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için yoğurtlu sarımsaklı patates püresi, geleneksel püre tariflerine modern bir dokunuş getiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis yan yemek, özellikle et yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlıyor.

22 Kasım 2025

Yoğurtlu Sarımsaklı Patates Püresi Tarifi


Yoğurtlu sarımsaklı patates püresi, hem hafif hem de lezzetli bir yan yemektir. İşte kolay ve pratik bir tarif:

Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber (isteğe bağlı nane veya dereotu)

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup doğrayın ve haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri püre haline getirin.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın.
  • Yoğurtlu karışımı püreye ekleyip iyice karıştırın.
  • Üzerini süsleyip servis yapın.

İpucu:


  • Püreyi daha kremsi yapmak için süt veya tereyağı ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;