Yumuşak patates kızartması nasıl yapılır, tarif nedir?

Dışı çıtır içi yumuşacık patates kızartması yapmanın sırlarını keşfedin. Doğru patates seçiminden kızartma tekniğine, lezzetli sonuçlar almak için tüm incelikler bu rehberde bir araya geliyor.

24 Kasım 2025

Yumuşak Patates Kızartması Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates (iri gözenekli ve nişastalı çeşitler tercih edilir)
  • 2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek veya fıstık yağı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı: 1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya kekik

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyun ve kalın dilimler halinde doğrayın (yaklaşık 1-1,5 cm kalınlığında).
  • Doğranmış patatesleri 10-15 dakika soğuk suda bekletin ve ardından kurulayın.
  • Derin bir tavada yağı iyice kızdırın (180°C civarı).
  • Patatesleri tavaya tek kat halinde yerleştirin ve orta ateşte 5-7 dakika kızartın.
  • Patatesleri ters çevirerek diğer tarafını da aynı sürede kızartın.
  • Kızaran patatesleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
  • Sıcakken tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Püf Noktaları:


  • Patatesleri çok ince doğramamak yumuşak kalmalarını sağlar.
  • Kızartma öncesi suda bekletmek, fazla nişastayı alır ve daha az yağ çekmelerine yardımcı olur.
  • Yağın yeterince kızmış olması, patateslerin dışının çıtır içinin yumuşak olmasını garantiler.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak ketçap, mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;