Çanak patates nasıl yapılır ve hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli bir fırın yemeği olan çanak patates, hem pratik hem de doyurucu bir tarif. Baharatların enfes uyumu ve erimiş peynirin lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bu yemeğin püf noktalarıyla mükemmel sonuç alacaksınız.
Çanak Patates Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
- Patatesleri 1-1.5 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.
- Bir kasede zeytinyağı, kırmızı pul biber, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın.
- Patates dilimlerini bu karışıma bulayarak her yerinin eşit şekilde yağlanmasını sağlayın.
- Yağlanmış patates dilimlerini fırın tepsisine dizin, üzerlerine ince kıyılmış sarımsakları serpiştirin.
- Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 5-10 dakika daha peynirler eriyene kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Patates dilimlerini eşit kalınlıkta kesmek pişme süresinin dengeli olmasını sağlar.
- Daha çıtır olması için patatesleri bir süre buzlu suda bekletebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak üzerine sucuk, pastırma veya mantar ekleyebilirsiniz.
|