Fırında beşamel soslu tavuk nasıl yapılır, tarif ister misin?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için nefis bir seçenek: beşamel soslu tavuk. Kremalı sosun tavukla buluştuğu bu tarif, hem görsel şölen hem de damak zevkine hitap eden bir akşam yemeği vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet tavuk göğsü (fileto veya but da kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlık:


  • Tavukları yıkayıp kuruladıktan sonra tuz ve karabiberle marine edin.
  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve tavukları her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin (tam pişirmeyin, sadece renk almalı).

Beşamel Sos Yapımı:


  • Tereyağını bir tencerede eritin.
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin.
  • Kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin, ardından tuz, karabiber ve hindistan cevizini ekleyin.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın.

Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın.
  • Pişirme kabına tavukları yerleştirin.
  • Beşamel sosu tavukların üzerine dökün.
  • Üzerine biraz daha kaşar peyniri serpebilirsiniz.
  • Fırında 25-30 dakika pişirin, tavuklar pişene ve üzeri kızarana kadar.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;