Fırında patatesli tavuk incik nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için pratik bir fırın tarifi. Tavuk inciklerin özenle hazırlanan marine sosuyla buluşması ve patateslerle uyumu, hem göze hem damağa hitap eden bir sonuç vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Fırında Patatesli Tavuk İncik Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet tavuk incik (but veya baget de kullanılabilir)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
  • İsteğe bağlı: 1 adet soğan (halka halka doğranmış)
  • İsteğe bağlı: 1 adet havuç (dilimlenmiş)

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 45-60 dakika

Yapılışı:

1. Adım: Tavukları Marine Etme


  • Tavuk incikleri iyice yıkayıp kurulayın.
  • Bir kasede zeytinyağı, domates salçası, sarımsak, limon suyu, kırmızı toz biber, kekik, karabiber, kimyon ve tuzu karıştırarak marine sosunu hazırlayın.
  • Tavukları bu sosun içine iyice bulayarak marine edin. En az 30 dakika buzdolabında bekletin (tercihen 2-3 saat).

  • 2. Adım: Patatesleri Hazırlama

    • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
    • Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın (dilim veya küp şeklinde).
    • Doğranmış patatesleri hafifçe tuzlayın.

    3. Adım: Fırın Kabını Hazırlama

    • Fırın tepsisine veya fırın kabına patatesleri yayın.
    • İsteğe bağlı olarak soğan ve havuç ekleyebilirsiniz.
    • Marine edilmiş tavukları patateslerin üzerine yerleştirin.
    • Kalan marine sosunu da tavuk ve patateslerin üzerine gezdirin.

    4. Adım: Pişirme

    • Fırını 200°C'de ısıtın.
    • Hazırladığınız tepsiyi fırına yerleştirin.
    • 45-60 dakika arası pişirin. Tavukların üzeri kızarana ve patatesler yumuşayana kadar kontrollü pişirin.
    • Ara sıra tavukları çevirerek her tarafının eşit pişmesini sağlayın.

    5. Adım: Servis

    • Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin.
    • Sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz.

    Püf Noktaları:

    • Tavukların daha çıtır olması için pişirme süresinin son 10 dakikasında fırını grill moduna alabilirsiniz.
    • Marine süresi ne kadar uzun olursa tavuklar o kadar lezzetli olur.
    • Patateslerin daha hızlı pişmesi için önceden haşlayabilirsiniz.
    • Tavukların içinin de piştiğinden emin olmak için bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz.

    Besin Değeri (Yaklaşık):

    • Porsiyon başına: 350-400 kalori
    • Protein açısından zengin
    • Karbonhidrat kaynağı

    Not: Bu tarif 4 kişiliktir. Malzemeleri kişi sayısına göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;