Fırında Tavuk Soteli Patates Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 4 orta boy patates (küp küp doğranmış)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 1 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
- İsteğe bağlı: 1 adet havuç (küp doğranmış)
- İsteğe bağlı: 1 adet yeşil biber (doğranmış)
Hazırlık Süresi:
Pişirme Süresi:
Yapılışı:
- Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın.
- Bir kasede zeytinyağı, domates salçası, sarımsak, kırmızı toz biber, karabiber, kekik ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın.
- Geniş bir fırın kabına doğranmış patates, soğan ve isteğe bağlı havuç ile biberi ekleyin.
- Kuşbaşı doğranmış tavukları da ekleyip tüm malzemeleri karıştırın.
- Hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine dökün ve iyice harmanlayın.
- Üzerine sıcak su veya tavuk suyunu gezdirin.
- Fırın kabını önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve 40-45 dakika pişirin. Patatesler yumuşayıp üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Patatesleri eşit boyutta doğramak, hepsinin aynı anda pişmesini sağlar.
- İsterseniz pişirme sırasında ara sıra karıştırarak eşit kızarmasını sağlayabilirsiniz.
- Tavukların kurumaması için su miktarını kontrol edin, gerekirse biraz daha ekleyin.
- Daha lezzetli olması için pişirmeden önce marine edebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz.
- Taze yeşilliklerle süsleyerek sunum yapabilirsiniz.
|