Güveçte etli patates yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli bir güveç yemeği, soğuk kış günlerini ısıtacak nefis bir seçenek. Etin yumuşacık dağıldığı, patateslerin ve sebzelerin tüm lezzetiyle harmanlandığı bu tarif, hem doyurucu hem de pratik bir akşam yemeği alternatifi sunuyor.

22 Kasım 2025

Güveçte Etli Patates Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti veya kuzu eti
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


1. Malzemelerin Hazırlanması:


  • Patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Havucu halka şeklinde dilimleyin.
  • Yeşil biberleri jülyen doğrayın.
  • Sarımsakları ince ince kıyın veya ezin.

2. Etin Pişirilmesi:

  • Güveç kabına zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Kuşbaşı etleri ekleyip her yönü renk alana kadar kavurun.
  • Doğranmış soğanları ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

3. Salça ve Baharatların Eklenmesi:

  • Domates ve biber salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.

4. Sebzelerin Eklenmesi:

  • Doğranmış patates, havuç ve yeşil biberleri güvece ekleyin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

5. Suyun Eklenmesi ve Pişirme:

  • Üzerine sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın ve kapağını kapatın.
  • Yaklaşık 45-50 dakika veya etler ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.

6. Son Dokunuşlar:

  • Yemeğin suyu çekilmişse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pişme işlemi tamamlandığında kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya bulgur pilavı eşliğinde servis yapabilirsiniz.
  • Yanında yoğurt ve turşu ile harika bir lezzet olacaktır.

Püf Noktaları:

  • Etlerin daha yumuşak olması için önceden marine edebilirsiniz.
  • Güveç kabı kullanmak yemeğin lezzetini artıracaktır.
  • Dilerseniz yemeğin üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırında kızartabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;